menu

Media

Edward Ross fra Fidelity til Aker

27.06 2013 09:44

Edward Ross (39) er ansatt som investeringsdirektør i Aker ASA med ansvar for porteføljeselskapene Aker Solutions, Det norske oljeselskap, Kværner og Ocean Yield. Ross tiltrer stillingen i september.

Edward Ross har siden 2005 hatt sentrale posisjoner i Fidelity Worldwide Investment, og han kommer fra stillingen som Natural Resources Team Leader i London. Ross har bred kunnskap om de Aker-eide selskapene i olje- og gassektoren. Ross er britisk statsborger og statsautorisert revisor, og han er utdannet ved Oxford University i England og MBA fra Columbia Business School i USA.

-Edward Ross har med seg omfattende investeringserfaring fra kapitalmarkedet til Aker. Han har bred kunnskap om olje- og gassindustrien og selskapenes forretningsmodeller. Edwards bakgrunn innebærer at han også har en skarp forståelse av kapitalmarkedets forventninger og bekymringer, og han skal bidra i arbeidet med å skape verdier for alle aksjonærene i Aker og Aker-eide selskaper. Det er en anerkjennelse av Aker og våre porteføljeselskaper at Edward blir en del av laget vårt fremover, sier konsernsjef Øyvind Eriksen. 

Som investeringsdirektør i Aker vil Ross ha hovedansvaret for oppfølging av Akers investeringer i olje- og gassektoren. Tidligere i år gikk Nicoletta Giadrossi fra å være ansvarlig for Akers investering i Aker Solutions til å bli Head of Operations i Aker Solutions ledergruppe.

I forbindelse med endringen i organiseringen av investeringsteamet slutter Maria Moræus Hanssen i Aker, men hun fortsetter som styremedlem i Det norske oljeselskap.

-Maria har gjennom fem år lagt ned en stor innsats for Aker. Hun var sentral i arbeidet med å fusjonere Aker Exploration og Det norske oljeselskap. Det sammenslåtte selskapet har skapt betydelige verdier for våre aksjonærer, og Det norske er i dag Akers nest største investering. En stor takk til Maria, sier Øyvind Eriksen.